31 Aralık 2013 Salı

MERRY CHRISTMAS

0 yorum




İyisiyle kötüsüyle , üzüntülerimizle mutluluklarımızla yeni başlagıçlarımızla ya da bitirdiğimiz ilişkilerimizle koca bir yılı geride bırakıyoruz şu saatlerde..

Evet kimimiz yeni bir işe başladı , kimimiz benim gibi üniversiteye başlayıp hayata bir adım daha yaklaştınız , kimilerinin ailesi çoğaldı yeni bir insan geldi dünyaya , kimeleri büyük başarılara imza attı o kadar çok şey yaşandı ki yine örneklenemeyecek kadar çok ..

Elbette 2014 de böyle olacak bir sürü olay geçecek başımızdan bazen güleceğiz bazen hüzün çözecek üzerimize göz yaşlarına hakim olamayacağız..

Hayat bize ne gösterecek bilmiyorum ama başımıza gelecek her şey , yaşadığımız her an yüzümüzü güldürsün,başarılar peşimizi bırakmasın,  şans hep yanımızda olsun , aşk süpriz yapsın en olmadık anımızda ,
ailemizin varlığı sarsın bizi , bu soğuk havalarda sıcacık bir gülümsemeyle içimiz ısınsın..

 Yani 2014 gelsin ama mutlu gelsin bize hoş gelsin..

Sevdiklerinizle iyi yıllar.


26 Aralık 2013 Perşembe

Eyvallah

0 yorum



Öyle anlarımız oluyor ki kendimize çok geliyoruz ve öyle anlarımız var ki etrafımızda onlarca insan varken yapayalnız hissediyoruz..

Yoruluyoruz kimi zaman bu beden yorgunluğu değil ama farklı biraz ..
Düşünceler yoruyor bizi..Fazla düşünmekten hastalık hastası gibi oluyoruz. Düşündükçe düşünüyoruz .

Bazı anlarda karar vermek çok zordur. Ya da öyle olduğunu düşünürüz o an. Günlerce aklınızda tek bir şey her an beyninizin içinde bir karmaşa.. Bizi yoran alsında budur.. Düşünmememiz gereken şeyleri kendimize yük etmez..İİnsanlarla konuşurken  Yaa boşver dediğimiz her şey için içimizden bir parçanın kopması demek acı çekmek aslında..

Etrafımızda onlarca insanı kandırabiliriz evet ama yastığa başımızı koyduğumuzda gerçekten de böyle hissediyorum dediğimiz yüzlerce durum çıkarabiliriz kendimize..
Neden bunu yaptığımıza dair en ufak bir fikrim olmamasıyla birlikte şu sıra bende bu ikilemde gidip geliyorum. Bazı şeylere eyvallah deme vaktim geldi de geçiyor bile. Ben bu durumun farkına geçte olsa vardım.. Sıra sizde..

"EYVALLAH''ne güzel bir sözdür..
Bazen kabulleniş.. 
Bazen boşveriş.. 
Bazen de yol veriş... 
Ama hep sonunda bir rahata eriş....
O zaman Eyvallah..





24 Aralık 2013 Salı

Noel Şapkası Örgüsü

0 yorum



      Yeni yıla günler kala herkesin içinde yeni heyecanlar,yeni umutlar,yeni yıldan beklenen dilekler havalarda uçuşup dururken bir yandan da eğlence planları yapılıyor.Kimisi evinde ailesiyle toplanıp kutlayacak kimisi bir mekanda eğlenecek.Bizler de ne yapabiliriz ne üretebiliriz diye düşündük ve sizler için yeni yıla özel yeni yıl şapkası yaptık umarım beğenirsiniz.



      Kullandığımız ipin adı anakuzusu,kullanılan şişler 8 numaradır.Şapkamıza 46 ilmek ile başlıyoruz bir ters ve bir düz olacak şekilde 12 cm örüyoruz.Daha sonra her dönüşte bir ilmek keserek 12 ilmek kalana kadar keserek örüyoruz.12 ilmek kaldıktan sonra bir 12 cm daha örüp kesip bitiriyoruz.Ucuna da beyaz ipten bir ponpon yaparak bitiriyoruz.İşte şapkamız hazırrr :)








   Hepinize güzel ve mutlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle.Umarız istediğiniz,beklediğiniz ve bunlar için dua ettiğiniz her ne varsa bu yıl gerçek olur.

NOT:Bu şapkamız istek üzerine sipariş alınabilir.Bunun için bizimle hayatinfonmuzigi@gmail.com adresimizden de iletişime geçebilirsiniz.








18 Aralık 2013 Çarşamba

Bakımlı Tırnaklar

0 yorum


      Bir bayanın güzel giyinmesi,temiz olması,bir tarzı olması,saçı başı yapılı olması,dağınık olmaması diye uzayıp giden silsileler zincirinde benim için en önemlilerinden bir tanesi tırnak bakımıdır.Tırnaklarınızın bakımlı olması demek illa ki uzun olması gerektiği anlamına gelmiyor.Kısa ve bakımlı olması da hoş görünmesi için yeterlidir.Bunu söylememin nedeni de benim tırnaklarım uzun değil o yüzden de güzel değil diyen arkadaşlarım içindi.Tırnaklarım güzel uzamıyo diye te dibinden kesip onları ebediyen saklayan güzel kızlar içindi :)

    GÜZELLEŞİRKEN HASTALANMAYIN!
Dermatoloji kliniklerine her gün birçok hasta tırnak sorunları nedeniyle geliyor. Tırnak hastalıkları; sistemik hastalıklardan veya travma ve enfeksiyon gibi dış etkenlerden kaynaklanabiliyor. Bazen tırnağa uygulanan bakım işlemlerine bağlı sorunlarla da karşılaşabiliyoruz. Tırnak bakımı; tırnakların basit bir manikürle parlatılmasından, işlemeli tırnakların uygulanmasına kadar birçok işlemi içermektedir. Tırnak güzelliği üç ana faktöre bağlıdır:
- Tırnağın şekli
- Tırnağın süslenmesi
- Tırnağın kıvamı
KISA TIRNAĞA CİLALI İMAJ
- TIRNAĞIN ŞEKLİ: Tırnağın şekli, dış hatlarına ve boyutlarına bağlıdır. Tırnak uzunluğunun, genişliğine oranı; estetik görünüş için çok önemlidir ve başparmak için eşit olması gerekir. Bu oran, normalden farklı olduğunda çekiciliğini yitirir. Kısa ve geniş tırnaklara tırnak cilası uygulanarak görünüm değiştirilebilir. Amaç, tırnağı daha uzun göstermektir. Tırnaklarda uygulanan koyu renkli cilalar ve ojeler, daha uzun bir görüntü elde etmek için kullanılabilirler. Geçmiş yıllarda oval kesilmiş tırnaklar daha çekici olarak algılanırken, günümüzde tırnak şekli yuvarlak veya sivri uçlu olsa da, az ya da çok kare şeklindeki tırnaklar beğenilmektedir. Tırnakları hafif uzun tutmak güzellik katar; ama fazla uzun bırakıldığında itici hale gelir. Üstelik elin kullanımını kısıtlayabilir veya tırnak plağının yatağından ayrılmasına da neden olabilir.
EŞİT KESİN DÜZGÜN BOYAYIN
-TIRNAĞIN SÜSLENMESİ: Eşit uzunlukta kesilmiş, hatları düzgün ve boyanmış tırnaklar çok çekici görünürler. Son yıllarda, üzerleri işlemeli yapay tırnaklar ilgi odağı olmuştur. Elmaslar ve zümrütlerle yapılan işlemeler ve tırnağın serbest ucuna takılan değerli taşlar, tırnakları güzelleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca tırnaklara çeşitli resimler ve değişik boya teknikleri de uygulanmaktadır.
- TIRNAĞIN KIVAMI: Tırnaklar yumuşatılmalı veya hafif gevrek halde olmalıdır. Gevrekleşme arttığında tırnakta çok sayıda boyuna veya enine yarılmalar görülebilir. Tırnak kırılmaları son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu nedenle tırnak kıvamını tutturmak çok önemli.
ADIM ADIM TIRNAK BAKIMI
1- ÖNCE STERİLİZASYON: Öncelikle tırnak bakımında kullanılan tüm aletlerin sterilizasyonu çok önemli bir konudur. Hepatit B ve C gibi çok ciddi virüs enfeksiyonları veya birçok mantar enfeksiyonu manikür salonlarından alınmaktadır. Bu unutulmaması gereken çok ciddi bir sorundur. Alet sterilizasyonu için en uygun yöntem ultrasonik bir temizleyicinin ardından özel sterilizasyon çözeltilerinden (glutaraldehit gibi) yararlanmaktır.
2- OJELERİNİZİ SİLİN: Tırnak bakımına, daha önceki işlemlerden kalan cila artıklarının temizlenmesi ile başlanır. Bu amaçla kullanılan aseton ve/veya butil veya etil asetat veya benzer bileşikler içeren maddeler, tırnak boyasıyla birlikte tırnak plağından da yağ (lipit) kaybına neden olabilirler. Tırnaklarda aşırı kurumaya neden olmamak için bu ürünlere bazı yağlar eklenmelidir. Bizim bildiğimiz doğal badem yağı, susam yağı ve bazı bitkisel yağ çeşitleri kullanılabilir. Bu yağlar, asetonun içine katılabildiği gibi hemen arkasından bakım olarak da uygulanabilir. Burada amaç yağ kaybını hemen tolere edebilmek. Çünkü aseton veya diğer sökücüler, tırnağın ve derinin üzerindeki yağ tabakasını tamamen temizlerler ki bu da nem kaybına neden olur. Bu yağlar, nem kaybına engel olmak amacıyla kullanılabilir.
3- UZUN TIRNAKLARI KESİN: Bakımda bir sonraki adım tırnağa şekil verilmesidir. Özellikle uzun tırnakları kesmek için özel tırnak makaslarından yararlanılır. Ancak, tırnak plağının tümüyle hasarlanma riski göz ardı edilmemelidir.
4- TÖRPÜLEYEREK ŞEKİL VERİN: Bunun dışında, tırnak uçlarını düzgün tutabilmek için törpüleme işlemi düzenli aralıklarla yürütülmelidir. Zımparalı veya metal tırnak törpüsü kullanılarak tırnak kenarları törpülenir. Bu tırnak törpüleri kişiye özel olmalıdır. Hiçbir dezenfeksiyon işlemine tabii tutulmayan törpüler birçok enfeksiyonun bulaşmasına neden olabilir, özellikle mantar enfeksiyonlarına dikkat edilmelidir.
5- TIRNAK ETLERİNİ KESİN: Tırnak plağı üzerindeki düzensizlikler tırnak tamponu ile giderilir. Kutikül yani tırnak eti temizliği öncesinde bu kısımlar yumuşatılmalıdır. Bunun için tırnaklar önce sabunlu suda bekletilir ve ardından kutikül gidericiler uygulanır. Yaklaşık 10 dakika beklendikten sonra yıkanır. Ardından çeşitli iticilerle veya makaslarla bu kısımların fazlalıkları alınır. Bunu yaparken tırnak-kutikül bütünlüğü bozulmamalıdır.
6- ÖNCE BOYAYIN SONRA SÜSLEYİN: Bakımda son olarak, bir kat zemin astarı, üzerine renkli cila ve onun da üzerine şeffaf üst astar uygulanır. “Fransız Manikürü” tırnağın doğal görünümünü savunur. Tüm tırnak pembe veya bej renge boyanır. Ardından tırnak ucuna beyaz bir şerit uygulanır; böylece normal tırnak yapısına benzetilir.
TIRNAK ETİNİ FAZLA ALMAK DOLAMAYA NEDEN OLUR
- Tırnak üzerindeki kutikül denilen, halk arasında ‘tırnak eti’ diye bilinen kısmın temizlenmesi hayli dikkat ister. Çünkü bu deri uzantısının fazla alınması; tırnak etrafı dokuyu korumasız bırakır ve tırnak dibinden giren enfeksiyon ajanları dolamaya neden olabilir. Kutikülin aşırı alınması tırnak etrafı dokuda enfeksiyona neden olabileceği gibi ileri durumlarda tırnak matriksi hasarına bağlı enlemesine oluklanmalar da görülebilir.
- Kutikül kremleri, su içinde yağ emülsiyonları olup, tırnak plağı ve bitişiğindeki derinin yumuşamasına yardımcı olur. Bunlar yalnızca krem şeklinde değil, aynı zamanda losyon, yağ, merhem veya parafinli preparat şeklinde olabilirler. Kutikül kremlerine, geleneksel nemlendiricilerin yanı sıra, lanolin, üre, mineral yağı ve vazelin de eklenebilmektedir. Yalancı safran yağı, buğday tohumu yağı, kayısı özü yağı, çuha çiçeği yağı, çay özütü yağı, üzüm çekirdeği yağı, Hint yağı ve Amerika armudu yağı popüler olan botanik yağlardır. Vitamin A, vitamin C, vitamin E, retinol ve beta karoten de formülasyonda yer alabilir. Bunların haricinde; laktik asit, salisilik asit, aloe vera, amino asitler, sodyum florür, kollajen ve buğday proteini de kullanılmaktadır.
TIRNAK CİLASININ İÇERİĞİNE DİKKAT!
- Tırnak cilaları; tırnağı güzelleştirmek ve korumak amacıyla kullanılmaktadır. Zemin astarı genellikle mat beyaz veya bej renkte olur; tırnak yüzeyindeki düzensizlikleri doldurmak için kullanılır. Üst astar şeffaf bir katmandır. Tırnağa parlak bir görüntü vermesinin yanı sıra, erken dökülmeleri de önler. İyi bir tırnak cilası, kolay uygulanabilmeli, esnek ve parlak olmalı, hızlı kurumalı, tırnağa iyi tutunmalı ve travmalara karşı tırnağın direncini arttırmalıdır.
- Tırnak cilaları temas egzamalarına neden olabilirler. Tırnak etrafı deride, göz kapaklarında, yüz ve boyunda sıklıkla görülür. Bu egzamaların çoğu tırnak cilası içinde sıklıkla kullanılan toluen sulfonamid-formaldehit reçinesine bağlı gelişir. Şüphe olması halinde ‘yama testi’ denilen alerji testleri yapılır. Duyarlılık gelişmesi durumunda kullanım kesilmeli, bu maddeyi içermeyen cilalar tercih edilmelidir.
KIRILAN TIRNAKLARI AMBALAJLAYIN
- Tırnak güçlendiricileri, tırnak kırılmalarını önlemek için kullanılan özel tırnak cilalarıdır. Formaldehit içeren ürünlere karşı dikkatli olunmalıdır. Bunlar egzamalara, dolamalara ve tırnakta renk değişimlerine neden olabilirler. Son yıllarda kullanılan ürünlerde formaldehitten vazgeçilmekte (bunun yerine teflon, ipek, naylon, akrilik reçine, titanyum/silikon/zirkonyum polimerleri, biyotin, kalsiyum, keratin, vitaminler vb. ürünler tercih edilirler) veya yalnızca yüzde 5 oranında kullanılmaktadır. Uygulama yalnızca tırnağın uç kısmına yapılır.
- “Tırnak ambalajlama”; zayıf, kırık ve yarık tırnakları onarmak için kullanılan bir tekniktir. Doku kâğıdı, onarılacak alan üzerine uygulanır ve üzerine şeffaf tırnak cilası veya tırnak yapıştırıcısı sürülür. Bu onarımın üzerine düzenli olarak tırnak cilası uygulanabilir.
PROTEZ TIRNAKLAR ALERJİ YAPMASIN!
- Yapay tırnaklar, doğal tırnaklar yeterince uzamadıklarında kullanılırlar. Protez tırnak uygulamaları oldukça profesyonel uygulamalardır. Eğitimli ellerde yapılmaları zorunludur. Uygulamalara bağlı birçok fiziksel hasar görülebildiği gibi kullanılan maddelere karşı alerjik reaksiyonların gelişme riski de düşünülmelidir.
- Ayrıca tırnak batıkları da yine mutlaka bir uzman doktor tarafından değerlendirilmesi gereken durumlardandır. Tırnak üzerinde yapılan cüretkâr işlemler, birçok önemli soruna neden olabilir. Basit enfeksiyonlardan, kemik iltihabına (osteomyelit) kadar değişebilen ciddi durumlar gelişme riski vardır.
SAĞLIKLI TIRNAKLAR İÇİN TAVSİYELER
- TIRNAKLARI DA KURULAYIN: Tırnak bakımına önem verilmediği zaman, birçok tırnak hastalığının gelişmesinin yanı sıra estetik olarak da rahatsız edici durumlar ortaya çıkabilir. Eller yıkandıktan sonra tırnaklar iyice kurulanmalıdır.
- ELDİVENLE İŞ YAPIN: Sürekli su gerektiren işlerle uğraşanların eldiven veya nemlendirici krem kullanmaları önemli bir noktadır.
- TIRNAK FIRÇASI KULLANIN: El temizliğinden sonra tırnakların altında biriken kirler mutlaka bir tırnak fırçası yardımıyla temizlenmelidir.
- FAZLA UZATMAYIN: Tırnaklar, hijyen ve sağlık açısından fazla uzatılmadan kesilmelidir. Ancak kadınların çoğu uzun tırnakları tercih ederler. Bu kişilerin tırnak bakımına daha fazla önem vermeleri gerekmektedir.
- TEDAVİYİ İHMAL ETMEYİN: Birçok insan tırnak çatlamasından veya kırılmasından yakınır. Tırnak kozmetikleri bu yakınmaları büyük ölçüde giderdiklerinden yaygın olarak kullanılırlar. Tıbbi veya cerrahi işlem gerektiren tırnak bozuklukları, bazen kozmetik tırnak teknikleriyle kamufle edilebilir. Ancak, kozmetik uygulamalar, hastalığı gizler ve uygun tanıyı zorlaştırır. Oysa hastalığın tedavisi esastır.
- DOĞRU ÜRÜN SEÇİN: Kozmetik ürünlerin bazı riskli hastalarda kullanımları sınırlıdır. Akriliklere karşı duyarlılığı olanlarda, parmak çevresinde kronik yaraları bulunanlarda bu kimyasallar kullanılmaz. Uzun süreli su teması bulunan kişilerde akrilik boyaların dayanması zordur. Ayrıca bu maddeler sedef hastalığını tetikleyebilirler. Sedef hastalığında kutikül temizliği bile sakıncalıdır. Ayrıca liken veya lupus gibi bazı deri hastalıklarında da sakıncalı durumlar gelişebilir. Işığa karşı duyarlı hastalarda veya güneş ışınlarına duyarlılık yaratan bazı ilaçların kullanımında ürün seçimi oldukça önemlidir.
İşte bunlarda benim ellerim ve tırnaklarım:



Her kadın güzeldir...



16 Aralık 2013 Pazartesi

Parmaksız Eldiven Örgüsü

0 yorum

     Evet yine çevremce çok ilgi gören yapımı çok basit parmaksız eldiven örgüsü örneğini sizinle paylaşıcam.Bu soğuk havalarda en çok çatlayan kuruyan uzuvlarımızın başında ellerimiz geliyo sanırım.Her ne kadar nemlendiriciler kullansak da onları korumak için eldiven takmak şart.Şahsen ben elleri çok üşüyen biri olarak eldivensiz dışarı pek çıkmam.Eğer aranızda eldiven takmayı sevmeyenler ya da hoşlanmayanlar varsa bu model belki ilginizi çekebilir.



    Bu örneğin ipi angora tiftik,kullanılan şişler 3.5 numara.Örneğe 60 ilmek lastik örerek başlıyoruz iki ters iki düz olarak.Bu şekilde elinizin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz tabi ama ben yaklaşık 5 parmak boyunda ördüm.Lastiğin ardından örnek olsun diyerekten saç örgüsü yaptım.Saç örgüsü örmeyi bilmeyenler burdan bakabilirsiniz.Tabi isteyen başka bir örnek de uygulayabilir. Örgümüz baş parmağımıza çıktında sağ ve soldan 6 şar ilmeği çıkarıyoruz bir ipi içinden geçirip öyle bırakabilirsiniz.Aşağıda ki örnekte olduğu gibi.



     Daha sonra örgüye arada bıraktıklarımızı örerek devam ediyoruz.Parmaklarımızın ne kadarını kapatmasını istiyosanız ölçün ve oraya kadar örün yanlız uç kısmını ben lastik örerek bitirdim kıvrılmaması için.Daha sonra kenarda bıraktığımız ilmekleri baş parmağımız boyutunda örmeye devam ediyoruz ve bitiriyoruz.Onlarda bittikten sonra ikiye katlayıp tersten dikip işlemi tamamlıyoruz.İşte bu kadar kolay artık çok hoş görünen bir eldiveniniz oldu :) Eğer örnekte takıldığınız bir yer olursa bize yorum olarak yazabilir ya da hayatinfonmuzigi@gmail.com adresimizden ulaşabilirsiniz.







    Yapımı basit bu eldivenleri örüp yılbaşında hediye olarak verebilirsiniz.Hem en güzel hediye emek verilen hediyedir,paha da ağır olan değil dimi.Şimdiden iyi seneler...




14 Aralık 2013 Cumartesi

Kışın evinizden bu bitkileri eksik etmeyin!

4 yorum


    Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan bizi zorlayan bir mevsimdir kış. Mevsimle özdeşleşen soğuk algınlığı ve depresyonla baş edebilmek için lavanta, karanfil ve ıhlamuru evinizden eksik etmeyin.



LAVANTA İLE MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN

Kısacık ve çoğunlukla karanlık günler kışın ruh halimizi de olumsuz etkiliyor. Mevsim kaynaklı depresyon, ruhsal gerginlikler ve iç sıkıntısını lavanta ile aşabilirsiniz. Lavantayı demleyip çay olarak içebilir, yağını banyo suyuna veya yastıklara damlatabilir, kalorifer peteğine asacağınız lavanta keseleri ile evinizin atmosferini değiştirebilirsiniz.








KARANFİL İLE DİNÇLEŞİN

Antiseptik özelliği ile karanfil mikroplarla savaşmanıza yardımcı olur. Karanfil çayı aynı zamanda yorgunluğunuzu giderir, enerjinizi artırır, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Az miktarda karanfil yağı ile vücudun ağrıyan bölgesine masaj yaparak ağrı kesici özelliğinden de faydalanabilirsiniz.










IHLAMURUN TAM ZAMANI

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda ilk başvurduğumuz bitki olan ıhlamurun banyosundan da faydalanmalısınız. Ihlamur çiçeklerinin demlenmesiyle elde edilen su banyo suyuna karıştırılır; özellikle uyku sorunları olan kişilerin bu suyla banyo yapmaları sorunlarını gidermeye yardımcı olacaktır. Ihlamur çiçeklerini dekoratif bir unsur olarak da evinizde kullanabilirsiniz.







Sıcacık kış çaylarıyla soğuk havaların tadını evinizde çıkarın.Kış aylarında en iyi bitki çayları gider. İstikamet aktar; işin en keyifli kısmı ise demlediğiniz bu lezzetli çayları şık bir sunumla daha da keyifli hale getirin. Kış keyfiyle iyi gittiği gibi, soğuk günlerde zayıflayan bağışıklık sisteminizi de güçlendiren bitki çaylarında hangi baharat neye yarar, sizler için araştırdık. Dilediğiniz lezzetleri karıştırın ve bu kış birbirinden farklı kış çaylarını evlerinizden eksik etmeyin.

ZENCEFİL
İltihap önleyicidir, Özellikle eklem iltihaplarına karşı çok faydalıdır. Soğuk algınlığına da iyi gelen zencefil, öksürüğü iyileştirdiği gibi mide bulantılarını da gidermeye yardımcı olur. Beden gücüne olduğu kadar zihin gücüne de iyi gelen zencefil kansere karşı koruyucudur, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur ve romatizma ağrılarını azaltır.

ZERDEÇAL
Anavatanı Doğu Hindistan olan zerdeçal iltihap gidericidir. Mideyi kuvvetlendiricidir, gaz ve idrarı söktürür ve soğuk algınlığına iyi gelir. Antioksidan özelliğe de sahip olan zerdeçalın kolestrolü azaltıcı etkisi de ortaya çıkmıştır. Safra yolları hastalıklarına da iyi gelen zerdeçal, karaciğeri de güçlendirici etkiye sahiptir.




ADAÇAYI
Özellikle bronşit ve astım hastalıkları için faydalı olan adaçayı, boğaz ağrısını hafifletme özellliğine de sahiptir. Bunların yanı sıra karaciğeri temizleyen, kan şekerini düşüren, safra kesesini çalıştıran ve baş ağrısını hafifleten adaçayı stresi azaltıcı ve sakinleştirici etkiye de sahiptir.





EKİNEZYA
En ideal kış bitki çaylarından biri de ekinezya! Soğuk algınlığına çok iyi gelen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ekinezya boğaz ağrısına iyi gelir ve kuru öksürüğü geçirir. Tüm bu faydalarının yanı sıra kas ve eklem ağrılarına da iyi gelen ekinezya çayı migren ve alerji gibi rahatsızlıkları da hafifletme gücüne sahiptir.

KIŞ ÇAYINIZA BUNLARI DA KATIN!
- Kan dolaşımını hızlandıran ve antibakteriyel özelliğe sahip karanfil
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve yüksek miktarda C vitamini içeren kuşburnu
- Soğuk algınlığına iyi gelen ve antioksidan etkiye sahip limon
- Dolaşımı artıran ve kan şekerini düzenleyen çubuk tarçın
- A’dan Z’ye tüm hastalıklara iyi gelen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bal
Ne yalan söyleyeyim bu postu sizin için hazırlarken boğazım kurudu hemen bir çay demleyelim öyleyse afiyet şifa olsun hepinize.Sağlıcakla kalın...

Çocuğunuza kitap seçmenin püf noktaları

0 yorum

    Kaynağımız  Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanmış “Çocuklara Kitabı Sevdirmenin Sırları” adlı kitapçık…
0-3 yaş çocuğu, dokunarak ve dinleyerek öğrenir. Konuşmayı öğrenmesine yardımcı olmak ve dil becerilerini geliştirmek için ona kitap okuyun.
  • Tanıdık nesnelerin olduğu,
  • Parlak renkli,
  • Kısa ama ahenkli cümlelerden oluşan,
  • Az kelimeli ve bu kelimelere ait resimleri olan
  • Bol resimli,
  • Uzun süre elinde kalacağı için kaliteli malzemeden yapılmış, kolay yıpranmayacak,
  • Ellerinin boyutuna uygun kitaplar…
3-5 yaş çocuğu, yaratıcılığının hızla geliştiği bir dönemdedir. Özellikle olayların nedenleri üzerine yoğunlaşır. İçinde sorularına cevap bulabileceği, günlük hayata karşılaştığı sorunları komik bir dille anlatan kitapları tercih edin.
  • Masallar, bildik hikayeler içeren,
  • Tanıdık durumların anlatıldığı, hayata dair,
  • Çocuğun sınıflandırabileceği nesneler içeren,
  • İyi resmedilmiş,
  • Hayal gücünü harekete geçiren,
  • Ayrıntılı resimleri olan kitaplar…
5-8 yaş çocuğu, kendini tanımaya başlamıştır. Kendisinin başka insanlardan farklı duygu ve düşünceleri olabileceğini anlamıştır. Yeni şeyler denemeye açıktır.
  • Güçlü hikaye ve güçlü karakterleri olan,
  • Sadece iyi-doğru değil, kötü-yanlış karakterleri de içeren,
  • İçinde yabancı ve bilinmedik kelimeler olmayan,
  • Gerçek hikayelerden alıntılar içeren,
  • Yeni bilgiler öğreten,
  • Ayrıntılı resimleri olan,
  • Okumayı yeni öğrenenler için fazla uzun olmayan ve küçük yazılarla yazılmamış,
  • İlgi alanına giren konular içeren kitaplar…
8-12 yaş çocuğu, kendi ilgi alanlarını kendisi belirleyebilir. Bu alanlarla ilgili her yeni bilgi ya da kahraman onu heyecanlandırır. Maceralı hikayeler ilgisini fazlasıyla çeker.
  • Çocuğun karakter ve zevkine uygun,
  • Sadece mesaj kaygısı taşımayan, çocuğu düşündüren,
  • Kendisinin seçeceği kitaplar…



Kaynak:birdolapkitap.com

Lekesiz ve Güzel Bir Cilt için Ne Yapmalı?

0 yorum


Parlak, gergin ve lekesiz bir cilt için yapmanız gerekenleri sıraladık!

Güzel, sıkı, parlak ve lekesiz bir cilt için sadece dakikalar ayırmanız yeterli. Dikkat etmeniz gereken tek şey "günlük" cilt bakımına gerekli özeni göstermeniz. Aynı şekilde haftalık yapacağınız peeling ve derinlemesine temizliği ihmal etmemeniz.

Cilt bakımı nasıl olmalı?

Cildinizi ne kadar iyi temizlerseniz o kadar geç yaşlanmasını sağlarsınız. Çünkü cildimizde biriken yağ ve kir, cilt problemlerine zemin hazırlar. Cildimiz iyi temizlenmediği zaman bu problemlerle karşılaşır. (Gece makyajlı uyumak-rutin cilt temizliğini aksatmak vs.) Aynı zamanda güneş koruyucusuz dışarı çıktığımız zaman güneşin zararlı etkilerinden olumsuz etkilenen cildimizde lekeler meydana gelir. Yaşınız kaç olursa olsun cilt lekeleri, renk eşitsizlikleri cildinizi olduğundan çok daha yaşlı gösterir.
Eğer yıllara meydan okumak istiyor ve Hollywood yıldızları kadar gergin ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız haberimizi sonuna kadar okuyun.

Lekesiz ve Güzel Bir Cilt için Ne Yapmalı?

Parisli epidermolog Joelle Ciocco cildinize nasıl bakmanız gerektiğini açıkladı. Cilt koçuna göre rutin bakımı aksatmadığınız zaman mükemmel bir cilde kavuşmanız mümkün. İşte Ciocco'nun rutin cilt bakımı programı...
Sabahları uyandığınız zaman yatakta 1 dakika boyunca gerinin. Yüzünüzü şaşırmış bir ifade yapın ve hem bacaklarınızı hem de kollarınızı olabildiğince gerin. Bu hareket tüm kaslarınızın uyanmasını sağlayacaktır. Her gün tekrarlamanızda büyük yarar var.
Her sabah kışları da olmak üzere pencereyi açıp derin bir nefes alın. Aslında bir Yoga hareketi olan gün selamlama, size pozitif enerji verdiği gibi kalp hızınızı artırıyor ve sindirim sisteminizi uyandırıyor. 
Her sabah uyandığınızda aç karnına içinde bir kaç damla limon olan ılık bir su için. Ayda iki kez bu suyun içine soda ilave etmeniz detoks etkisi yapacaktır.
Sabahları cildinizi temizleyin daha sonra da günlük toniği uygulayın. Tonik ve sabahları yapacağınız cilt temizliği, akşamdan kalan yorgunluğu ve toksinleri alacaktır.
Eğer maskeniz günlük kullanıma uygunsa sadece 1 dakika ayırarak cildinizi temizledikten sonra maske uygulayın. Eğer haftalık maske uyguluyorsanız bunu da sabahları yapmaya özen gösterin. 
Cildinizi nemlendirdiğinizde serum kullanmayı unutmayın. Cilt koçuna göre serumun  olumlu etkileri çok fazla. Yaşlanmayı önleyen serumlar, aynı zamanda parlak ve gergin cildinde anahtarı olarak biliniyor. 
Ciocco’nun önerilerinden bir tanesi de gün bitiminde makyajınızı temizleme sütü ile çıkartmanız. Temizleme sütleri epidermin yüzeyindeki hidrolipidik filme daha kolay karıştığı için makyajınızı cildinize zarar vermeden saniyeler içinde çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey parmak uçlarınızla cildinize masaj yaparak sütü yedirmek. Daha sonra da temizleme jeli ile yıkayıp sabah yaptığınız rutini gerçekleştirmek.
Eğer yağlı bir cilde sahipseniz jojoba, kuru bir cilde sahipseniz de argan yağı kullanmanızı öneren Ciocco, akşamları mutlaka çuha çiçeği yağı kullanmanızı tavsiye ediyor. Dekolteniz ve boynunuz dahil olmak üzere yağları vücudunuza yedirin. Bu daha gergin ve daha nemli bir tene sahip olmanızı sağlaycaktır. Bu işlemi iyi bir sonuç alana kadar tekrar edin!


Kaynak: Womenist.net

13 Aralık 2013 Cuma

Bir Yumak Mutluluk..

0 yorum


     Evet güzellikler yine sizinle severek ördüğüm bir şal örneği daha paylaşıcam.Sizde benim gibi battaniye tarzı şalları seviyorsanız işte bu tam sizlik bir örnek.Hemde örmesi bir o kadar basit.



    Örnekte görmüş olduğunuz şalın ipi Angora tiftik olup kendinden desenlidir.Toplamda iki yumak aldım ama 1.5 anca kullandım.5 numaralı şiş ile örüldü.90 ilmek olarak başladım 5 haroşa ve 1 düz olarak örüyoruz.İstediğimiz boyuta gelince kesip bitiriyoruz.Şimdi bunun örneği nasıl böyle çıktı derseniz asıl mevzu orada zaten.Düz olarak ördüğümüz yerlerin gözlerini düşürüyoruz aşağı doğru ve örneğimiz çıkmış oluyor.İşte bu kadar kolay.Şalın uçlarına uydurmasyon bir örnekle süsledim siz isterseniz farklı bir şey uygulayabilirsiniz.Hem büyük hem de yumuşak yumuşak bir şal üstelik örmesi bir o kadar basit ve zevkli.İş yerimde ki çekmecemde saklarım illa ki üşütme gelirse hemen üzerime alırım.








Bol keyifli örmeler...





11 Aralık 2013 Çarşamba

Kitap Köşemiz

0 yorum
    




    Kitap okumayı çok severim ama okuduğun kitapları say deseniz tıkanır kalırım öyle de bir huyum var.Unutkanlık var zaten ama kitapları anca gördüğümde aklıma gelir aaaaa ben bunu okumuştum diye aklımda bir türlü tutamam buna sinir oluyorum.Ama sizin için zihnimi zorlayıp aklımda kalan kitapları elimden geldiğince derlemeye çalışıyorum.

    Havalar soğudu hatta yaşadığım şehre çoktan kar düştü bile.Ülkenin bazı şehirlerinde okullar tatil edildi.Okulu tatil edilen çocukları kıskanmıyor değilim niye bize de iş tatil olmuyor ki yaa diye hayıflanırım herkes gibi.Evde olduğunuzda yapılabilecek en güzel etkinlik hiç kuşkusuz sıcak bir çay ya da kahve eşliğinde kitapların dünyasına dalmak olmalı bence.İşte size okuyabileceğiniz bir kaç güzel örnek kitap:


Küçük Mucizeler Dükkanı;


Kitabın Yazarı: Debbie Macomber
Yayınevi:Martı Yayınları
Kategori:Edebiyat/Roman
Yayın Yılı:2011
Sayfa Sayısı:480
D&R Kitap Fiyatı:12.75TL

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiyede..

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."

Hayatın içinden dört güçlü kadın...
Küçük mucizeler, büyük umutlar 
Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...
Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız! 

Not:Tam bir kış kitabı olduğunu söylemeden edemeyeceğim.


Gözlerini Sımsıkı Kapat;

Geçen ki kitap köşemizde serinin ilk kitabını paylaşmıştım.Bu da devamı olan ikinci kitabı.

Kitabın Yazarı:John Verdon
Yayınevi:Koridor Yayınları
Kategori:Polisiye,macera,korku
Yayın Yılı:2012
Sayfa Sayısı:566
Ptt Kitap Fiyatı:19.80 TL
D&R Fiyatı:16.49TL

New Yorkun en gözde dedektifiyken, basının kendisine yakıştırdığı isimden hep rahatsız olmuştu: Süper Dedektif. Bir bulmacayla karşılaştığında, mutlaka çözmek isterdi. Gurneye göre her bulmacanın çözümü için mutlaka bir ipucu vardı.
Peki ya bu sefer yoksa?
Düğün günü öldürülen bir gelin… Ve olaya tanıklık eden yüzlerce davetli. Cinayeti kimin işlediği ortada, herkes kendinden emin ama ya hepsi zekice bir illüzyonla yanıltılıyorsa... Cinayet silahı dahil birçok detayda sürpriz akıl oyunlarını gördüğünde, Gurney tam bir psikopatla karşı karşıya olduğunu anlar.
Gurney şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemleri, soruları ve keskin bakış açısıyla soruşturmaya bambaşka bir boyut kazandıracaktır. Kim daha zeki; Gurney mi, yoksa müthiş bir illüzyondan ibaret katil mi? John Verdondan, akıl oyunlarının iç içe geçtiği, sıra dışı bir roman.



Mavi Saçlı Kız;



Kitabın Yazarı:Burçak Çerezcioğlu
Yayınevi:Yapı Kredi Yayınları
Kategori:Günce
Sayfa Sayısı:283
Ptt Kitap Fiyatı:16.20TL
D&R Fiyatı:13.50 TL

Yaşam ve ölüm arasındaki çizgi bazen çok incelebilir. Bu çizgide yaşanan hayatlar vardır. Can yakıcı hayatlar. Emek emek büyütülen sevgiler vardır. Cesaret olmadan tek adım atılamayacak tehlikelerin içine sokar insanı. Acıya beklenmedik faturalar çıkarır. En umulmadık anda, renkler değişir. Küçücük bir yaşamın ardında kalan, insanın kendisinden büyütüp sevdiği, korumaya yazgılı olduğu bağlılıklar vardır. Burçak Çerezcioğlu, 16 yaşında lösemiden öldüğünde, cesareti, sevgiyi ve yaşamı tanıyordu.Bu kitapta, kısa bir yaşamın kederini, güzelliğini, acısını, bir savaşı okuyacaksınız. Ne yazık ki kurmaca olmayan bir hayatın öyküsünü. Bir babaya, bu dizeleri yazdırmış bir hayatın. Sabahları hasta uyanmanı istiyorum. Hastaysan eğer yaşıyorsun demektir.

Not:Tam lise zamanlarımda okuduğum ve 3 güne bitirdiğim bir kitaptı.Beni derinden etkilemiş olduğunu söylemeden edemeyeceğim.


BİR YILDA KİŞİ BAŞINA OKUMA SAYILARI: 

*Bir Japon bir yılda ortalama 25 kitap okuyor.*Bir İsviçreli bir yılda ortalama 10 kitap okuyor.*Bir Fransız bir yılda ortalama 7 kitap okuyor.*Türkiye’de 6 kişiye yılda 1 bir kitap düşüyor.Türkiye’de okuma alışkanlığına sahip olan kişi sayısı ortalama 40 bin kişidir. 

TÜRKİYE’DE OKUMA VE İZLEME ORANLARI 

*Dergi okuma oranı % 4,*Gazete okuma oranı % 22,*Radyo dinleme oranı % 24,*Televizyon izleme oranı % 95


Bunu değiştirmek yeni nesilin elinde bizler ne kadar çok çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırırsak o kadar çabuk bu tabloyu değiştirmeyi başarabiliriz.

Bir kitap, içimizdeki donmuş denize indirilmiş bir baltadır… (Franz Kafka)


 

Hayatın Fon Müziği.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

back to top