27 Nisan 2014 Pazar

Amigurumi Baykuş Yapımı

   

    Ayyy...evet çok sevimli birşey yaptım ben.Takip edenler beni bilir örgü örmeyi çok severim.Ama bu sefer giyinmek için örmedim.Amigurumiyi hiç duydunuz mu?Duyanlar bilir ama duymayanlar için şöyle anlatayım Amigurumi  bir Japon elişi sanatıdır.Japonca’da tığ veya şiş ile örülmüş anlamına gelen ami kelimesi ile içi doldurulmuş oyuncak anlamına gelen nuigurumi kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.
     Tığ veya şiş yardımı ile küçük bebekler, hayvanlar, nesneler veya tuhaf yaratıklar örülür ve içleri elyaf ve benzeri dolgu malzemesiyle doldurulur. Hem tığ hem de şiş kullanılarak örülse de tığ ile örülen amigurumi oyuncaklar daha popüler ve yaygın hale gelmiştir.
     Ben de severek takip ettiğim bir blog olan amigurumi aşkına da yeni öğrenenler için paylaştığı bu örneği denedim.Baykuş zaten sevdiğim bir hayvandır ve onun her türlü nesnesinede bayılırım.
    Yapımını kısaca anlatayım;
Sihirli halka tekniğiyle başlıyoruz ve içini 6 kere dolgu yapar gibi dolduruyoruz.Peki sihirli halka nasıl yapılır;


Altta kalan ipi çekip bir yuvarlak elde ediyoruz.Ardından doldurmaya başlıyoruz.Aslında amiguruminin orjinal örülüş şekli biraz değişik ama ben her iş gibi bunuda kolaylaştırıp bilinen sık iğne tarzıyla ördüm.
Gövde:
İlk sıramız 6 sıra sık iğneydi..
2.sıra 12
3.sıra 18
4.sıra 24
5.sıra 30
6.sıra 36
7.sıra 42
8 - 10.sıra 42
Bu sırayı bitirdikten sonra istediğiniz bir başka renge geçebilirsiniz ben turuncu renk kullandım.
11-16.sıraya kadar 42
17.sırada gözleri azaltıyoruz 36
18.sıra 36
Burada yine renk değişip sarıya geçiyoruz.
19-25.sıraya kadar 36 ilmek örüp tamamlıyoruz.Ve gövdeyi bitiriyoruz.

Kanatlar:
Sarı renk ile başlıyoruz.Sihirli halkanın içine 5 sık iğne dolduruyoruz.
2.sıra 10
3.sıra 10
4.sıra 15
5.sıra 15
yeşil renge geçiyoruz.
6-10.sıra 15
11.sıra 10
12.sıra 5 

Gözler:
3 zincir çekip başlıyoruz.Ardından etrafını yine sık iğne ile dönüp istediğim büyüklüğü elde edene kadar ördüm.İçine isterseniz bir düğme yardımıyla göz bebeği yapabilirsiniz ama ben bu şekilde daha çok sevdim.

Burun:
Bu kısmı isterseniz bir kumaş parçasını üçgen kesip dikebilirsiniz.Ben uydurmasyon olarak tığ ile ördüm.
Not:İstenirse ayak da eklenebilir ama ben ayaksız halini daha hoş bulduğum için takmadım.Bu arada baykuşun orjinal tarifi için tık tık .








2 yorum:

aycanhayatadair dedi ki...

eline sağlık cnm çok güzel olmuş, bir türlü beceremiyorum bu amigurimi şeysini, aslında yapmayı çok istiyorum ama vakit yok :))

hilal dedi ki...

teşekkür ederim canımm :) aslında çok zor birşey değil yapımını sadeleştirerek anlatmaya çalıştım vakit bulursan emin yapabilirsin çok maharetli olduğun aşikar ;)

Yorum Gönder

 

Hayatın Fon Müziği.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

back to top