11 Aralık 2013 Çarşamba

Kitap Köşemiz

    




    Kitap okumayı çok severim ama okuduğun kitapları say deseniz tıkanır kalırım öyle de bir huyum var.Unutkanlık var zaten ama kitapları anca gördüğümde aklıma gelir aaaaa ben bunu okumuştum diye aklımda bir türlü tutamam buna sinir oluyorum.Ama sizin için zihnimi zorlayıp aklımda kalan kitapları elimden geldiğince derlemeye çalışıyorum.

    Havalar soğudu hatta yaşadığım şehre çoktan kar düştü bile.Ülkenin bazı şehirlerinde okullar tatil edildi.Okulu tatil edilen çocukları kıskanmıyor değilim niye bize de iş tatil olmuyor ki yaa diye hayıflanırım herkes gibi.Evde olduğunuzda yapılabilecek en güzel etkinlik hiç kuşkusuz sıcak bir çay ya da kahve eşliğinde kitapların dünyasına dalmak olmalı bence.İşte size okuyabileceğiniz bir kaç güzel örnek kitap:


Küçük Mucizeler Dükkanı;


Kitabın Yazarı: Debbie Macomber
Yayınevi:Martı Yayınları
Kategori:Edebiyat/Roman
Yayın Yılı:2011
Sayfa Sayısı:480
D&R Kitap Fiyatı:12.75TL

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiyede..

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."

Hayatın içinden dört güçlü kadın...
Küçük mucizeler, büyük umutlar 
Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...
Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız! 

Not:Tam bir kış kitabı olduğunu söylemeden edemeyeceğim.


Gözlerini Sımsıkı Kapat;

Geçen ki kitap köşemizde serinin ilk kitabını paylaşmıştım.Bu da devamı olan ikinci kitabı.

Kitabın Yazarı:John Verdon
Yayınevi:Koridor Yayınları
Kategori:Polisiye,macera,korku
Yayın Yılı:2012
Sayfa Sayısı:566
Ptt Kitap Fiyatı:19.80 TL
D&R Fiyatı:16.49TL

New Yorkun en gözde dedektifiyken, basının kendisine yakıştırdığı isimden hep rahatsız olmuştu: Süper Dedektif. Bir bulmacayla karşılaştığında, mutlaka çözmek isterdi. Gurneye göre her bulmacanın çözümü için mutlaka bir ipucu vardı.
Peki ya bu sefer yoksa?
Düğün günü öldürülen bir gelin… Ve olaya tanıklık eden yüzlerce davetli. Cinayeti kimin işlediği ortada, herkes kendinden emin ama ya hepsi zekice bir illüzyonla yanıltılıyorsa... Cinayet silahı dahil birçok detayda sürpriz akıl oyunlarını gördüğünde, Gurney tam bir psikopatla karşı karşıya olduğunu anlar.
Gurney şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemleri, soruları ve keskin bakış açısıyla soruşturmaya bambaşka bir boyut kazandıracaktır. Kim daha zeki; Gurney mi, yoksa müthiş bir illüzyondan ibaret katil mi? John Verdondan, akıl oyunlarının iç içe geçtiği, sıra dışı bir roman.



Mavi Saçlı Kız;



Kitabın Yazarı:Burçak Çerezcioğlu
Yayınevi:Yapı Kredi Yayınları
Kategori:Günce
Sayfa Sayısı:283
Ptt Kitap Fiyatı:16.20TL
D&R Fiyatı:13.50 TL

Yaşam ve ölüm arasındaki çizgi bazen çok incelebilir. Bu çizgide yaşanan hayatlar vardır. Can yakıcı hayatlar. Emek emek büyütülen sevgiler vardır. Cesaret olmadan tek adım atılamayacak tehlikelerin içine sokar insanı. Acıya beklenmedik faturalar çıkarır. En umulmadık anda, renkler değişir. Küçücük bir yaşamın ardında kalan, insanın kendisinden büyütüp sevdiği, korumaya yazgılı olduğu bağlılıklar vardır. Burçak Çerezcioğlu, 16 yaşında lösemiden öldüğünde, cesareti, sevgiyi ve yaşamı tanıyordu.Bu kitapta, kısa bir yaşamın kederini, güzelliğini, acısını, bir savaşı okuyacaksınız. Ne yazık ki kurmaca olmayan bir hayatın öyküsünü. Bir babaya, bu dizeleri yazdırmış bir hayatın. Sabahları hasta uyanmanı istiyorum. Hastaysan eğer yaşıyorsun demektir.

Not:Tam lise zamanlarımda okuduğum ve 3 güne bitirdiğim bir kitaptı.Beni derinden etkilemiş olduğunu söylemeden edemeyeceğim.


BİR YILDA KİŞİ BAŞINA OKUMA SAYILARI: 

*Bir Japon bir yılda ortalama 25 kitap okuyor.*Bir İsviçreli bir yılda ortalama 10 kitap okuyor.*Bir Fransız bir yılda ortalama 7 kitap okuyor.*Türkiye’de 6 kişiye yılda 1 bir kitap düşüyor.Türkiye’de okuma alışkanlığına sahip olan kişi sayısı ortalama 40 bin kişidir. 

TÜRKİYE’DE OKUMA VE İZLEME ORANLARI 

*Dergi okuma oranı % 4,*Gazete okuma oranı % 22,*Radyo dinleme oranı % 24,*Televizyon izleme oranı % 95


Bunu değiştirmek yeni nesilin elinde bizler ne kadar çok çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırırsak o kadar çabuk bu tabloyu değiştirmeyi başarabiliriz.

Bir kitap, içimizdeki donmuş denize indirilmiş bir baltadır… (Franz Kafka)


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Hayatın Fon Müziği.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

back to top