14 Aralık 2013 Cumartesi

Kışın evinizden bu bitkileri eksik etmeyin!



    Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan bizi zorlayan bir mevsimdir kış. Mevsimle özdeşleşen soğuk algınlığı ve depresyonla baş edebilmek için lavanta, karanfil ve ıhlamuru evinizden eksik etmeyin.



LAVANTA İLE MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN

Kısacık ve çoğunlukla karanlık günler kışın ruh halimizi de olumsuz etkiliyor. Mevsim kaynaklı depresyon, ruhsal gerginlikler ve iç sıkıntısını lavanta ile aşabilirsiniz. Lavantayı demleyip çay olarak içebilir, yağını banyo suyuna veya yastıklara damlatabilir, kalorifer peteğine asacağınız lavanta keseleri ile evinizin atmosferini değiştirebilirsiniz.








KARANFİL İLE DİNÇLEŞİN

Antiseptik özelliği ile karanfil mikroplarla savaşmanıza yardımcı olur. Karanfil çayı aynı zamanda yorgunluğunuzu giderir, enerjinizi artırır, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olur. Az miktarda karanfil yağı ile vücudun ağrıyan bölgesine masaj yaparak ağrı kesici özelliğinden de faydalanabilirsiniz.










IHLAMURUN TAM ZAMANI

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda ilk başvurduğumuz bitki olan ıhlamurun banyosundan da faydalanmalısınız. Ihlamur çiçeklerinin demlenmesiyle elde edilen su banyo suyuna karıştırılır; özellikle uyku sorunları olan kişilerin bu suyla banyo yapmaları sorunlarını gidermeye yardımcı olacaktır. Ihlamur çiçeklerini dekoratif bir unsur olarak da evinizde kullanabilirsiniz.







Sıcacık kış çaylarıyla soğuk havaların tadını evinizde çıkarın.Kış aylarında en iyi bitki çayları gider. İstikamet aktar; işin en keyifli kısmı ise demlediğiniz bu lezzetli çayları şık bir sunumla daha da keyifli hale getirin. Kış keyfiyle iyi gittiği gibi, soğuk günlerde zayıflayan bağışıklık sisteminizi de güçlendiren bitki çaylarında hangi baharat neye yarar, sizler için araştırdık. Dilediğiniz lezzetleri karıştırın ve bu kış birbirinden farklı kış çaylarını evlerinizden eksik etmeyin.

ZENCEFİL
İltihap önleyicidir, Özellikle eklem iltihaplarına karşı çok faydalıdır. Soğuk algınlığına da iyi gelen zencefil, öksürüğü iyileştirdiği gibi mide bulantılarını da gidermeye yardımcı olur. Beden gücüne olduğu kadar zihin gücüne de iyi gelen zencefil kansere karşı koruyucudur, damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur ve romatizma ağrılarını azaltır.

ZERDEÇAL
Anavatanı Doğu Hindistan olan zerdeçal iltihap gidericidir. Mideyi kuvvetlendiricidir, gaz ve idrarı söktürür ve soğuk algınlığına iyi gelir. Antioksidan özelliğe de sahip olan zerdeçalın kolestrolü azaltıcı etkisi de ortaya çıkmıştır. Safra yolları hastalıklarına da iyi gelen zerdeçal, karaciğeri de güçlendirici etkiye sahiptir.




ADAÇAYI
Özellikle bronşit ve astım hastalıkları için faydalı olan adaçayı, boğaz ağrısını hafifletme özellliğine de sahiptir. Bunların yanı sıra karaciğeri temizleyen, kan şekerini düşüren, safra kesesini çalıştıran ve baş ağrısını hafifleten adaçayı stresi azaltıcı ve sakinleştirici etkiye de sahiptir.





EKİNEZYA
En ideal kış bitki çaylarından biri de ekinezya! Soğuk algınlığına çok iyi gelen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ekinezya boğaz ağrısına iyi gelir ve kuru öksürüğü geçirir. Tüm bu faydalarının yanı sıra kas ve eklem ağrılarına da iyi gelen ekinezya çayı migren ve alerji gibi rahatsızlıkları da hafifletme gücüne sahiptir.

KIŞ ÇAYINIZA BUNLARI DA KATIN!
- Kan dolaşımını hızlandıran ve antibakteriyel özelliğe sahip karanfil
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve yüksek miktarda C vitamini içeren kuşburnu
- Soğuk algınlığına iyi gelen ve antioksidan etkiye sahip limon
- Dolaşımı artıran ve kan şekerini düzenleyen çubuk tarçın
- A’dan Z’ye tüm hastalıklara iyi gelen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bal
Ne yalan söyleyeyim bu postu sizin için hazırlarken boğazım kurudu hemen bir çay demleyelim öyleyse afiyet şifa olsun hepinize.Sağlıcakla kalın...

4 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Çok iyi bir post olmuş :) İhtiyacım olanlar :))

resim defterimm dedi ki...

Bu arada yorum kutucuğunun harf onaylaması dolayısıyla yorum kutucuğu gönder butonuna sadece tab tuşuna basarak ulaşılabiliniyor.Ekranda direk görünmüyor. Bu yüzden sana blog arkadaşların yorum gönderemeyebilirler. Bilgin olsun. Nice güzel postlara :)

hilal dedi ki...

işinize yaradığına çok sevindik ayrıca bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz daha bu işlerde taze sayılırız :)

Adsız dedi ki...

şifa dolu bi yayın olmuş gerçekten okurken canım çekti :)

Yorum Gönder

 

Hayatın Fon Müziği.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea

back to top